25 raons pel 25-N

juan manuel segarra

Realment no són 25, són milers de raons i en són una a soles. Totes som persones i no podem dedicar la nostra vida a imposar al proïsme, a maltractar sistemàticament a la meitat de la població, a normalitzar des de ben menuts una visió masclista en els nostres comportaments quotidians, a fer distincions per gènere que ens portaran pel camí de la violència més aviat que tard. Recordem que aquest mal no només abasta l’àmbit domèstic, sinó que es troba estès i arrelat en la societat en general.

Mobilització ciutadana, implicació de les administracions en l’eradicació del problema, aplicar d’immediat mesures de prevenció, de sensibilització i d’educació en tots els àmbits, dotació pressupostària prioritària, accessibilitat a la justícia gratuïta per les dones i les víctimes, tipificació com a delicte de les costums, tradicions i pràctiques que causen mal a la dona, posar fi a la impunitat front a la violència sexual, garantir les primeres necessitats i els serveis essencials, formar als treballadors públics d’aquests serveis, realització continuada de campanyes de prevenció, introducció en l’escola de la igualtat com assignatura, foment de les noves masculinitats mitjançant campanyes de conscienciació, inversió en l’apoderament de les dones, igualar salaris, mobilitzar als homes, implicar als mitjans de comunicació, assenyalar els comportaments masclistes, trencar estereotips, fomentar la tolerància, conscienciar a les dirigents polítics, socials i religiosos del problema i aconseguir que siguin part de la solució, expulsar de la vida pública a aquells líders que neguen el problema, dotar de fons a les administracions locals que són l’avantguarda de xoc contra la violència masclista o invertir en treball inclusiu continuat podrien ser mesures a implementar. I moltes més, moltíssimes.

Si realment pretenem revertir la xacra de la violència, les administracions tenen molt a dir, però la tasca serà formidable per part de la ciutadania. Si fem camí, tindrem premi, si ens alcem i diem NO, diem PROU, arraconarem els comportaments masclistes i la violència a la fi. Fem-ho possible.

Juan Manuel Segarra (41 Posts)

Membre de l'executiva d'Iniciativa del Poble Valencià i de Compromís per Castelló


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com