4 notícies cridaneres

joan miquel martinez democràcia castelló

D’esta setmana, de les 4 nacionalitats històriques espanyoles:

1)Els mass media nacionales” a penes han destacat que el sobiranista català Jordi Turull, President del Grup de Junts pel Sí, ha sigut esbroncat per independentistes.

La xiulada i crits dels independentistes han vingut perquè els Mossos d’Esquadra havien detingut l’Alcaldessa de Berga per tindre una bandera (com l’heroïna Mariana Pineda) i lluir-la (anti-Mariana Pineda perquè esta l’amagava) malgrat la prohibició en jornada electoral. ¿Algú recorda quants diaris, ràdios o teles madrilenyes informaren dels insults dels independentistes al (presumpte lladre) 123é President Pujol a la Universitat de Prada per col·laboracionista espanyol? ¿Informaven de les manifestacions amb pancartes on els independentistes criticaven el moderat Carod Rovira (de la socialdemòcrata ERC) dibuixant-lo vestit de “picoleto”?

2)A la Província de Madrid una xiqueta de 12 anys mor per begudes alcohòliques… i el comentari de la COPE és: “A la mierda los pseudo-progres de la libertad mal entendida.” M’he comprat i gaudit tres llibres de Luis del Val, però opine que poques vegades una intenció més bona (protecció dels menors) ha sigut expressada amb paraules més roïnes, escatològiques, desqualificants i tardofranquistes.

¿Sap el comentarista de la molt estesa ràdio episcopal que fa poc (este estiu) un home de Granada ha estat condemnat (a 5 dies d’arrest domiciliari pel delicte penal d’injúries) per escriure “Vete a la mierda!” per l’íntim WhatsApp? (Una altra discussió seria si és violació de la correspondència, que sí es delicte al Codi Penal, i des de Felip II pecat.)

(No m’entretinc amb la legalitat d’Espinar fill, de vendre 1 pis, perquè ja s’entretenen els només teòrics anticapitalistes de Podemos difonent la immoral legalitat de les 939 vivendes del reconfirmat Ministre Montoro; jo hauria recordat les 2 paraules de Mtz.Pujalte confessant que cobrava mensualitats de 8.000€ per prendre “3 cafés al mes” assessorant verbalment uns minutets: “Es legal”. Ítem més: este Papa ara contra el rescat de bancs.)

3)Al País Basc un altre adolescent de 12 se suïcida llançant-se per una finestra, presumptament per assetjament escolar, mai no prou combatut, a tot arreu. Perquè ja quasi no és notícia l’enèsima detenció d’un etarra al “sur de Francia”; ja només en queden una dotzeneta i poc.

4)A Galícia una velleta ha sigut condemnada a 32 dies de treball comutari per conduir (per tot Espanya 53 anys) sense permís de conducció: “Me pararon montones de veces pero nunca me pusieron una multa.” A penes en recordaré un altre cas extrem, emés per T5 fa més d’una dècada, d’un diguem-ne europeu oriental que va matar 6 guàrdies civils, d’un control per Toledo, conduint sense permís de conducció ni de residència ni de treball. “Ya me lo podían regalar (el permís) después de tantos años” incomplint les normes. Com les ordres d’expulsió que servixen per a no ser expulsat.

M’hauria estimat més tractar per exemple de l’Hospital Provincial; o de la simptomàtica polèmica socioeconòmica dels milers d’euros de benefici de la carpa alemanya en Magdalena, que era sense ànim de benefici… Però en fi, em remata la frase que estic escoltant de RNE1 en un programa sobre la persecució d’homosexuals en el Franquisme: “En las dictaduras no se discute (ni de banderes ni d’independentisme ni dels legals desnonaments ni de complir les Normes ni d’expulsions d’estrangers ni…), se obedecen las normas y se acabó”.

Joan Miquel Martínez Joan Miquel Martínez (139 Posts)

President del Consell Directiu de Democràcia Castelló


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com