800 euros al mes… i dos mil millions

joan miquel martinez democràcia castelló

8:11am d’este dissabte 3 de juny: RNE (nom i concepte tan pendents d’actualització com CTNE) encara seguix difonent repetidament la mateixa no-notícia: que a la nit hi haurà un partit de futbol.

Notícia és sinònim perfecte de nova, fet acabat de succeir. I repetir i repetir, cada hora, que el Reial Madrid i Juventus de Torí jugaran és un anunci, repetit i repetit cada hora, no una notícia. És més: la imparcialitat és obligada en tots els mitjans de comunicació, i més en els públics; però no: fins i tot arriben a l’extrem de prendre partit anunciant (abans de jugar damunt és clarividència parapsicològica) que “el Madrí” es convertirà en el primer equip a guanyar la Champions dos anys seguits. Com quan tots repetien la “Copa de Centenario”, que guanyà el Depor al Bernabéu. Com quan fa anys Nadal anava a guanyar Roland Garros per desena vegada; i fins hui només n’ha guanyat 9…

Com que sóc de DeCs, dos notes positives d’este cap de setmana: una de gran, amb la reacció progressista de molts Alcaldes i Governadors USA contra la negativa del President Trump a seguir salvant el planeta amb l’Acord de París (UNFCCC 2015) contra el calfament pels combustibles fòssils. I una de menuda, amb l’abans vetat Raimon sonant ara per RNE1, per bé que cal aclarir que posat per la lleidatana Pepa Fdez.

“Y en la parte negativa”, no Chicho, sinó unes emissions d’esta setmana, diguem que de gràcia discutible: Dilluns 29 de maig la COPE emet, suposadament en broma, unes condicions laborals de semiesclavitud (“media jornada: doce horas” per la meitat del Salari Mínim) cada dia més reals… sense citar-ne que l’autor fou fa anys el personatge “mayorista: no limpio pescado” d’una popular i poc fictícia sèrie veïnal de Tele5.

Dimarts 30 a la mateixa hora (huit i mitja del matí) en la mateixa cadena, el segon presentador insistix en més frases veïntals: “tristrás por detrás”… Confesse que em sobtaren ambdós obscenitats en la Ràdio Episcopal.

De la vaga de taxis, només dos apunts:

  1. fa dècades que escolte gent autosuposadament discriminada, per comptar amb ingressos teòricament inferiors al meus (sóc mileurista), que en tots els meus successius llocs de treball m’han protestat iradament “¡¿Y a mí quién me paga el taxi pa’ ir y venir?!” Fa dècades que em sorprenen, perquè en els meus més de quaranta anys a penes recorde cap vegada d’haver-hi pujat; potser al puntualíssim soterrar de mon pare. Sense posar com a exemple de res este humil president de DeCs, crec poder afirmar que el taxi és un mitjà de transport habitual per a gent amb més recursos; i per a impedits, com ara velletes, quan no disposen de cotxe particular i només excepcionalment es permeten pagar almenys 4 o 5 euros en comptes d’1,05 euret, com a màxim, pel bus.
  2. mentre esta setmana la suposadament dretana COPE donava veu a un taxista perjudicadíssim per aplicacions i empreses d’internet de cotxes compartits (exposant que els del seu gremi han d’endeutar-se en prop de 60.000€ pagant llicència, taxi, assegurances… per a guanyar no més de 800€ al mes treballant 12-14hores al dia), mentrestant la suposadament esquerraníssima TV3 donava veu a perjudicats per la vaga de taxis, en la línia d’Antena3 i similars.

Ara podria remarcar la data de més de 4 denúncies al dia, només a Castelló, de dones maltractades. Podria parlar de com Israel va pràcticament acabar amb els assassins suïcides. Podria repetir i ampliar les legalíssimes solucions al “problema catalán”… Per abreujar, conclouré amb la conversió a pessetes de les obres futures als Jutjats de Borrull (ja infrautilitzats des que substituïren els antics del carrer Herrero) i desaprofitats del tot des de 2006: Ens costaran dos mil milions de pts.

Amb els actuals sous dels contribuents: són imprescindibles tantíssims milions? Igualment: tan ruïnosa estava Hisenda d’Hort dels Corders? En esta línia, esta última setmana de maig escolte (no és per personalitzar) que CSIF protesta perquè un ventilable Hospital de la nostra capital ha prohibit gastar durant un mes en aire condicionat.

Acabe: més trist em sembla que la immensa majoria d’espanyols paren incomparabilíssima més atenció a la relació conjugal del President del nostre Estat veí del nord (o a la visita del Primer Ministre de la “rica” Índia), que no a les revoltes d’esta setmana al nostre Estat veí del sud. I més a l’antiga República del Rif: abans i després espanyol. Ni tan sols en estes condicions tan favorables als seus/nostres interessos, els autosuposadament “sabuts” dels nostres “Ministerios” ni hi “oloren” cap possibilitat “para la Patria”.

 

Joan Miquel Martínez Joan Miquel Martínez (135 Posts)

President del Consell Directiu de Democràcia Castelló


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com