Compromís per Alcalà de Xivert promou una declaració institucional per la protecció dels vestigis bèl·lics

El regidor i portaveu del grup municipal Compromís per Alcalà i Alcossebre, Manel Salvador, va posar en marxa una moció per ser presentada en el plenari del proper dimecres 30 de novembre on es demanava la protecció dels vestigis bèl·lics de la població, però la resta de forces polítiques del municipi s’han adherit a la proposta, de manera que es convertirà en una declaració institucional. Mitjançant aquest acord de les forces polítiques d’Alcalà que ha promogut el grup municipal de Compromís, es farà possible la creació d’un catàleg amb les diferents restes històriques presents, la declaració de Béns Culturals d’Interès Local i també la presa de mesures especials de conservació. Aquesta moció també inclou la petició de difondre les iniciatives i incloure-les a les rutes turístiques del terme d’Alcalà de Xivert.

“L’interès per la història és creixent a la societat i el nostre poble encara conserva llocs on es van produir fets històrics d’importància, per exemple, construccions d’èpoques recents com són els vestigis de la Guerra Civil. Conèixer i comprendre el que ha passat és el que ens fa estimar la pau i pensem que aquestes restes són un patrimoni a recuperar i conservar”, afirma el regidor Manel Salvador. “Des del grup de Compromís per Alcalà i Alcossebre pensem que és un tema que contribueix a enriquir i posar en valor el nostre patrimoni i se li ha de donar la importància que té, per tant estem contents que la resta de forces se sumen i puga ser una realitat”, conclou Salvador.

Redacción Redacción (31560 Posts)

Publicación de notas de prensa y otros contenidos generados por terceras personas


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com