“Amor inefable” (Setembre)

Mireu este vídeo a YouTube. Per favor.

Permeteu-me que hui arranque amb este prec, sentimental. Senzill, no mai simple. Quasi en la línia dels meus admiradíssims Antílopez, els germans Cubero exhalen: “(nuestro amor) no es cómo empezó, lo que importa es cómo acabe…”

Este divendres a les cinc del matí a Radio 3 (simultanejant amb les sagues islandeses i la renovació de la poesia siriana del modèlic “La víspera del infinito” de RNE1), escolte que Olga, la dona estimadíssima, ha mort. “…Serás mi última amada.”

Setembre. Volta al col·legi: referèndum per a jornada lectiva només matinal, embolic pels llibres de text. Xerrades a les cafeteries (sóc més del cacau soluble), xerrades entre governants i oposició. Amb monòlegs s’aclarix poc.

Setembre. Volta a Espanya: Casa de la Cuesta, Lucena (4 Lucenes només a Espanya enfront d’1 Llucena amb el Mas de la Costa). Xerrades a les cafeteries, xerrades entre governants i periodistes, que encapçalen diaris amb “190 millones de telespectadores” mirant la nostra província… El percentatge de compradors de tots els diaris impresos és tècnicament “menyspreable”.

Setembre: Multituds per la Lliga de pagament, i quasi ningú protestant per les taronges sud-africanes ni pel taulell de la sanguinària dictadura xinesa. Multituds ara a les Festes de Mares de Déu en un Estat no-confessional. “Panem et circunses”, corregudes defensades àdhuc per Froilán. Rociíto (en què treballen?) també esta setmana entre multituds.

Setembre: Quants escoltem “La víspera del infinito”? De cadenes almenys en valencià, ni en parlem! L’anti-prosopopèic “Maldita urraca” i “The longer you wait” dels germans Cubero tenen 0 visites.

Setembre: Ana Pastor presidint les Corts Espanyoles. No és la meua opinió, és un fet que esta anterior Ministra va mentir-nos, reiteradament, sobre l’AVE a Castelló, almenys tres vegades, en públic, impunement, damunt ascendida a la tercera Institució de l’Estat.

Setembre: governants, oposicions, periodistes, parlen ara també de Fátima Báñez (ser graciosa vs creure’s graciosa), que si és del bàndol de De Guindos i de la Vicepresidenta; que si De Cospedal seguix enfrontada per amistats personals de l’encara President Rajoy… Que si els errejonistes i els pablistes, i les antipablistes! Que si l’aspirant Sánchez diu que aspira sense aspirar… Que si el colp de peu cap amunt al Vicealcalde Nomdedéu, que si l’11S amb Puigdemont…

Davant este panorama, permeteu-me que torne a escoltar la ràdio. Bellissima Presenza.

Joan Miquel Martínez Joan Miquel Martínez (139 Posts)

President del Consell Directiu de Democràcia Castelló


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com