Bienvenido Míster Bourbon

joan miquel martinez democràcia castelló

Repetisc que DeCs és plural, és de Castelló. Sóc monàrquic i n’hi ha moltíssims/es republicans/es; n’hi ha de socialdemòcrates, liberals, conservadors, marxistes, democristians, ecopacifistes… Repetisc que 1/3 dels independentistes d’Escòcia són monàrquics: quants recorden Juan Carlos I (Joan IV) presidint el Mil·lenari de 1988?

Divendres 8 el 130é President de Catalunya ha repetit que allò que no li volen escoltar: “el marc legal espanyol no és el problema”… és el “No quiero” de Rajoy i els seus. Perquè ERC accepta l’Alter-determinació de l’article constitucional 92.1.

Personalment recordaria allò que no volen escoltar centralistes, catalanistes ni tan sols la majoria de valencians/es que no es manifestaren dissabte a València: el nostre País, Regne/Reino o Comunitat Valenciana té més motius objectius (fiscals, d’inversions, lingüístics, etc) que Catalunya per a reclamar al Gobierno de España.

DeCs no perd el temps discutint si vénen, som, parlen o parlem “galgo o podenco”, català o valencià, castellà o espanyol… Però esta setmana han recordat oficialment als professors que protesten de les nostres comarques castellanoparlants que, des de 2013, han tingut temps d’aprendre valencià. Fa dècades que la Sociolingüística va establir que, amb 40 hores de nocions bàsiques, qualsevol parlant d’una llengua romànica pot entendre’n una altra; i jo, humilment, solc ampliar el termini a dos setmanes, per a parlar-la dos mesos, i si en dos anys no l’escriuen és perquè no volen. Dos anys, no els quatre d’estos titulats universitaris.

DeCs escolta políticament esta setmana Mtz-Maíllo en TVE que, com a responsable d’Organització del seu partit, de seguir igual d’enfrontat internament, no permetrà el Congrés del PP de València. No comment.

I fiscalment, més enllà de la unanimitat del Constitucional contra la no-amnistia de Montoro per als evasors, DeCs clama al desert contra l’objectiu espoli dels nostres diners a mans d’Hacienda. Dades oficials, no opinions.

Mentrestant, tots distrets esta setmana amb Manolo plorant pel bombo “de España” i els xiulits a l’espós espanyol de Shakira, però no s’escandalitzen pels 90milionets d’euros exigits per a ser candidat a les eleccions al Reial Madrid.

Ni tan sols pel minut de silenci que esta setmana no han volgut respectar els futbolistes de la selecció saudita pels assassinats de Londres. Isis matant també a Iran, però Qatar és “el roí”… malgrat subvencionar el Barça i àdhuc TVE. Perquè esta mateixa setmana hi veig una aparentment no massa culta presentadora de la sèrie “Documentales culturales: Me voy a comer el mundo” patrocinada per Qatar.

Tornant a Europa, com a europeista, m’alegra la desaparició electoral dels antieuropeistes britànics. Tornant a Espanya, preferisc no comentar les paraules del locutor estrela de COPE també este dimarts contra els catedràtics que han dimitit per defendre la seua llengua autonòmica: “excrecencia, lo peor…” Ni les del Portaveu del Govern Autonòmic de Madrid contra Podemos: “pederastas, traficantes de droga…” Ni, tornant a Castelló, les del Cap del Podemos local contra el Govern Municipal: “infame, no digne…” I gastarem uns altres mil milionets més de les antigues pts comprant un altre edifici, més els d’obres futures, a Tetuán-XIV.

Però ací tranquils, anuncien que enguany vindrà a Castelló Felipe VI, que per cert en públic parla i sap llegir català. Sa Majestat, la família del qual va llevar la massa francesa u del seu cognom, anirà a una petrolieria del Serrallo. Pregunte: Quants catalanistes li parlaran en valencià? Quants Alts Càrrecs progres li retrauràn en públic que hi ha energies menys brutes?

Joan Miquel Martínez Joan Miquel Martínez (135 Posts)

President del Consell Directiu de Democràcia Castelló


Un comentario en “Bienvenido Míster Bourbon

  1. Es inadmissible que el rei, cap d’Estat, antidemòcrata que no ha elegit ningú vagi a l’aniversari d’una empresa privada contaminanat, BP. Increïble que la majoria calla i no denuncia en veu alta. Per això jo dic NO a la monarquia, NO als gaunys de les empreses privades i SI a la República. Per això em manifestaré en la plaça de la Peixateria el dimecres a les 12h contra un rei antidemòcrata.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com