Compromís demana explicacions a Foment per la “nefasta represa del servei de rodalies”

cercanías estación trenes castellón

Compromís per Castelló ha demanat explicacions al nou ministre de Foment, Íñigo de la Serna, pels “greuges inacceptables” que està patint tota la ciutadania de la ciutat i de les comarques castellonenques que cada dia s’ha de desplaçar a València. El portaveu de la formació, Ignasi Garcia, ha lamentat que “d’una banda, el servei de rodalies que s’havia suprimit des de fa un any s’haja reprès amb tantes deficiències i, de l’altra, el trànsit rodat a través de l’autovia A7 encara no té solució perquè l’Estat no vol alçar les barreres de l’autopista”.

“No pot ser que després d’un any sense el servei de rodalies, ara que per fi s’ha reactivat, el servei convencional tarde una hora i vint minuts en fer el trajecte i el CIVIS també registre retards”, ha criticat Garcia. “Durant aquestes jornades s’estan produint moltes queixes a les estacions perquè els usuaris estan cansats de la situació: han d’agafar el tren per estudiar i treballar i cada dia es troben una dificultat més”, segons el portaveu. A més, des de Compromís per Castelló han volgut saber les implicacions que tindrà la posada en marxa de l’AVE amb el servei de rodalies: “Volem saber si hi haurà encara més retards quan l’alta velocitat estiga en marxa”.

D’altra banda, el portaveu de la formació a Castelló ha lamentat que, a les dificultats amb la represa del servei de rodalies se sume la falta de solucions de Foment respecte al trànsit de l’A7. Garcia ha assenyalat que “les obres de l’autovia estan derivant molt de trànsit cap a la nacional, una via que no pot absorbir el gruix de la circulació i que resulta més perillosa si s’hi acumulen molts vehicles pesants”. “Tot i les necessitats que hem reiterat, no entenem perquè l’Estat no pren la decisió d’obrir l’autopista temporalment i fer-se càrrec de la despesa que suposaria, ja que es tracta d’una via estatal que va ser adjudicada a Abertis des del govern central”.

Redacción Redacción (31562 Posts)

Publicación de notas de prensa y otros contenidos generados por terceras personas


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com