“Dios lo tenga en su inodoro”

joan miquel martinez democràcia castelló

London Paella School… i la gallina del Maestrat, també en castellà: Al·lucine, de veres.

“Con la que está cayendo”, també en estiu abaixant l’atur només amb contractes de fam (ara reconegut àdhuc pels “800€” dits pel President de la Patronal)… al·lucine perquè esta setmana TVE1 empra temps i diners de tots els valencians “informant” de tan peculiar Escola.

“L’informatiu” de TVE1 són 14 minutets, damunt bilingües (recorden les desconnexions de les privades amb el 0% en valencià), i màxim cinc dies a la setmana. Esta setmana informen 1 minutet del Consell Fiscal de les Autonomies… i més temps, només en castellà, fins les 2:29pm, de l’oratge, sobretot peninsular. I de la London Paella School. I de la gallina del Maestrat, també en castellà. I a les 4pm ni això, repetixen a penes deu minutets, bilingües: este mini-bis informatiu és el substitutiu atorgat “graciosament” pel Gobierno de España pel tall del ja castellanitzadíssim Canal9.

Consultant la programació de l’autonòmica TeleMadrid comprove que, abans del ja gens original “Madrileños por el mundo”, esta setmana emet (i en prime time) “Vaya leches: los vídeos de las caídas más sorprendentes”: hi has servici públic.

Quants madrilenys i valencians volen saber que Ford España té 1 única fàbrica a Almussafes però comptabilitza fiscalment com a contribuent 100% madrileny? (Ídem Repsol de Castelló, Tarragona i Cartagena; Corte Inglés; Carrefour…)

El Sistema Autonòmic, creat després d’esta Constitució… deixa esta en evidència. Contradient en extrem l’Alcaldessa Botella, “las peras no son manzanas”, i el seu Consell Fiscal d’esta setmana ha transmés l’ordre del Govern Central de tractar les Comunitats històriques amputades de Furs “igual” que les inventades en 1983: Som l’única Autonomia pobra i alhora contribuïdora… i el magnànim Govern de Madrid (més endeutat que en 1939) ens regala un 0,1% d’endeutament per a que Vosté i qualsevol castellonenc/a financem per exemple el forat de la Sanitat. Transferir despeses mantenint Madrid la Caixa dels ingressos; igual fa la meua germana al meu cunyat: si hi ha futbol tu a la tele de la cuina, si fan una peli jo a la gran del saló.

Més que dades d’Economia és vergonya social que, creixent el PIB i els beneficis empresarials: un terç dels espanyols guanye menys de 700€ bruts al mes, un terç entre 700 i 1300, un terc entre 1300 i 3600, i l’1% més. Subratlle: Bruts. Fa anys que escric al desert contra la “graciosa” Ministra de Treball; doncs esta setmana ha descobert que l’aigua banya, que algunes dades macroeconòmiques bé però els sous s’han d’apujar; algun dia obligarà algú per Llei a fer-ne res?

Respectar la Llei: esta setmana passada també l’òbviament antiindependentista TC tombava no 1 ni 2 sinó 4 Lleis anteriors catalanes que intentaven recuperar l’ús social del català a Catalunya, sentenciant que “el 50% es desproporcionado”: ni lògica… ni tan sols equitat.

Per animar-los a seguir dins d’Espanya? I damunt amb Ministres desqualificant els autodeterministes d’antidemocràtics. I amb la Ministra DeCospedal repetint el mateix dimarts “Por tierra, mar y aire, nuestras fuerzas Armadas y la Guardia Civil (se encuentran donde haya que proteger los valores de la Democracia –si el Duque de Ahumada i Franco alçaren el cap- y de la Constitución, pero –adversativa- también –a més dels dos valors esmentats ara hi afegix un tercer de diferent doncs- la integridad de nuestro país)”. Repetició: Democràcia, Constitució i integritat territorial són tres coses, no una. Racionalment: estes paraules i sentències augmenten l’independentisme. Sóc l’únic que recorda el “Padre” constitucional autor de l’article 8 (Rgz.de Miñón) declarant que el va redactar “únicamente para el caso de invasión exterior”?

De l’exterior Trump gosa dir “Rússia desestabilitza”, i en sent demà dóna la mà sol·lícit a Putin al G20. “El Parlament Europeu és ridícul” ha dit el President Comissió Europea davant 30 dels 751 eurodiputats.

I el nostre Ministre d’Interior, el mateix dia que un vaixell suec porta 2.300 africans a Itàlia, gosa dir la mitja veritat que les ONGs fan un “efecte crida” indirecte: cert que salven immigrants per a ser acollits amb diners dels no-socis, però seria com dir “gros” a Zoido, o “incoherent” per no acollir-ne ni els 17.000 compromesos o per no retallar en patrulleres. És com el dret d’anar al Magdalena Vítol: tots el tenim, però organització o caos.

Acabe amb unes altres paraules que no qualifique: el dia d’esta setmana que un violador (en llibertat per l’europea derogació de la Doctrina Parot) torna a assassinar, Car1os Herrera també envia a la merda ara el Magistrat d’Estrasburg López, segons el locutor episcopal servidor del proetarra ZP: “Dios lo tenga en su inodoro”.

Quin Déu mana “Ama a tu enemigo”? Subratlle: mana.

Joan Miquel Martínez Joan Miquel Martínez (139 Posts)

President del Consell Directiu de Democràcia Castelló


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com