“El Islam no es una cultura”

joan miquel martinez democràcia castelló

Com a castellonenc el pit m’ha esclatat estos dies de sentiment, i no sols l’oficialitzat dissabte. Una peneta vore, ja dimecres 15 al matí, postals i llibrets de Magdalena per terra, a penes unes hores després que l’Ajuntament els repartira: és debatible si convé donar servicis “gratuïts” (com ara publicacions) perquè tot és pagat per algú.

Per poc espai a penes n’esmentaré un titular: me n’he emportat sorpreses agradables (al Pregó les fogasses de Benassal o els cabuts de Xamberga i JoséMaría)… i sorpreses desagradables, com ara set persones (“Esto es España, uno trabajando y tres mirando”) col·locant poc més de mitja dotzena de banderes a l’escenari de les bandes de diumenge, i després de dubtes i manca d’un pal per a la bandera belga, van llevar-ne l’europea. Mal el mig abandó institucional magdalener del Grau. Lleig que l’Alcaldessa hi arribe 18 minuts tard. I bonic, per respectuosament integrador, que la banda ucraïnesa cantara en correcte autòcton “Magdalena festa plena”.

Festa i cultura. No em sembla festa i és incultura que, també esta setmana, el conductor de la ràdio episcolpal (no ja tertulians puntuals) seguisca insultant discrepants, des de la inculpada Presidenta del Parlament català (“tipa” és femení despectiu), la Presidenta balear (“fenómena”), “secuazas”, “cómplizas”… als “macarras” podemites “durmiendo la borrachera”, “les faltan (no un) dos hervores”… Ofenses que contrasten moralment amb l’ordre d’esta setmana de Blázquez, President de la Conferència Episcopal: “No se insulten, razonen”.

Tan cert com que no sóc podemita (DeCs respecta la llibertat religiosa) és que em sembla malament que la meua religió ja gaudix de prou privilegis, inclosa una molt gran cadena de televisions i més d’una gran de ràdios. En altres paraules: qui siga catòlic/a, sà o malalt, i vulga Santa Missa pot vore-la per televisions no-públiques i/o oir-la per emissores privades. I en esta secció ja he publicat repetidament que a mí també em sembla malament el sermó catòlic d’uns minuts emés per la pública RNE1 tots els dies de l’any, tots.

Diumenge passat la pública RNE1, amb diners de Vosté, emetia el seu programa musulmà de totes les setmanes, juntament amb l’evangelista i el jueu. Com a catòlic considere, d’acord amb l’aggiornamento del Vaticà II, que Església va per un costat i lleis civils han d’anar per un altre: el “sà laicisme” predicat pel Papa, que arriba a proclamar “Algunes de les millors persones de la Història no creien en Déu (en àrab “Al·lah”) mentre que molts dels pitjors actes van fer-se en el Seu nom.”

Del Sant Pare a este humil catòlic castellonenc ho tenim clar; una altra cosa són diversos membres de la Jerarquia. Ja Joan III (títol reconegut quan morí en 1993 pel llavors President González) va dir a una dama molt exaltada “Señora, no sea tan monárquica”… probablement per compensar el seu telegrama de 1936 d’adhesió al Alzamiento i dos intents frustats d’allistar-s’hi. Hi recordaré l’anècdota dels catòlics franquistes que anaren en audiència de Pius XI durant la guerra civil, i el seu emprenyament perquè el Sant Pare només els va exhortar a “pregar pels que ens insulten i maltracten”.

Bisbes que protesten contra el “lobby gay” (sic) i contra la suprimida Educació per a la Ciutadania (el temari de la qual fou obra de J.A.Marina, autor de “Por qué soy cristiano”) perquè “adoctrinan a los niños”… Només els constate el fet que la Doctrina catòlica és adoctrinar.

El més escruixidor vaig sentir-lo el mateix diumenge de Magdalena, i damunt per la ràdio pública: “El Islam no es una cultura, sino que su esencia es religiosa… integra todo el saber… (su) principio de integración es… la civilización islámica, sus fundamentos universales integran la diversidad cultural mediante la asimilación.”

“Olé” és la meua opinió, sobre el fet d’esta prèdica: La integració islàmica és assimilar-s’hi. És de primer curs de Civisme que la integració respecta les diferències, mentre l’assimilació és suprimir-les. No és la meua opinió que “islam” en llengua àrab significa “submissió”.

Olé i Olé: prèdica amb diners de Vosté.

Joan Miquel Martínez Joan Miquel Martínez (141 Posts)

President del Consell Directiu de Democràcia Castelló


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com