Els rots dels xics

joan miquel martinez democràcia castelló

L’informe de Nacions Unides sobre la Infància publicat l’últim dijous, a més de recordar-nos que destaquem en pobresa i malnutrició infantil, en atur juvenil… subratlla que “Espanya no fomenta llocs de treball dignes”. Subratlle: “Dignes”.

Diumenge 18 àdhuc l’antiesquerrana COPE recorda el Reial Decret de 2014 que prohibix treballar a les desenes de milers de becaris/àries, que han de ser estrictament “en formación”… i la “graciosa” Ministra Baños i els seus plans (com el d’este setmana) seguixen cobrant diners nostres.

Parlaré clar, sobre la Moció podemita i el Congrés sociata: què percentatge d’espanyols/es coneix Ábalos?

Este és el meu resum als aplaudiments al Congrés del PP a Rajoy i de Podemos a Iglesias: ignorants que per exemple al Consell de l’ONU es prohibix aplaudir, polítics i periodistes afins celebren els rots del xics, ovació cada vegada que obrin la boca… però no creen ni ocupació digna. Subratlle: Digna. Perquè hi ha hagut grans Democràcies (el New Deal de FDR) i Dictadures (autopistes de Hitler o pantans d’Stalin i Franco) que pacificaven els pobles també amb el pa de les Obres Públiques o el “desarrollismo” privat.

“Ustedes no entienden España… la saquean” és un resum massa gros d’Iglesias. Tan gens constructiu com Rajoy autolloant-se per generalitzar despatxaments de mà d’obra mileurista substituint-la per contractes de 350€ al mes, “millones de puestos de trabajo”. Pablo Iglesias lloant Rajoy enfront d’Aznar i Hernando; Oramas feminista… i el canari Quevedo (no paguen ni IVA) queixant-se pel finançament autonòmic.

“España plurinacional” però soberania Única, cercle “quadrat”: seguint les declaracions (d’esta setmana) del President del Govern Zapatero del PSOE, pregunte: seria just que Catalunya fora independent perquè la majoria d’espanyols/es (farta) votara expulsar Catalunya, i alhora la majoria de catalans/es votara quedar-s’hi?

Legalment la qüestió és senzilla, que no simple: Subsidiarietat i Ordinalitat vs Injustícia. De la “Unidad Nacional”, la integritat territorial… lamente repetir que, quan era menut (tinc quaranta i escaig anys), Espanya comptava amb 4 “provincias” que hui no són Espanya: “Sáhara Occidental” pendent d’autodeterminació, Ifni perquè l’“invicto” Franco havia perdut una guerra i damunt Tarfaia una dècada abans (a més del Rif ara arabitzat), i les dos “provincias” hui equatoguineanes on el Govern Central organitzà un altre referèndum d’autoderminació. Subratlle: “Provincias”.

Acabe el pesat tema català recordant a Rajoy i els seus que, desmentint la seua insistència en la mentida centralista que el Principat té Autonomia gràcies a la Constitució, la veritat és que el Govern de Madrid del gens esquerrà Suárez va reconéixer oficialment la Generalitat abans de 1978.

El Ministre Dustis ha reconegut “España es un país centralizado”. Admetem l’evidència: si haguera dit per exemple que som un país republicà, sí hauria estat cessat fulminantment.

Esta setmana, damunt, l’episcopal COPE i tertulians de TVE1 acusant Zapatero de 4 violacions, comeses ara a “la Paz” de Madrid, per derogar la “doctrina Parot”… i ara Europa condemna Espanya per Atutxa.

PP i PSOE “europeístas de hojalata”. (I que conste que m’agraden les tradicions d’ací, com la magnífica Processó per Colom i Enmig de Corpus, amb xiquetes quasi marcials dansant per dinerets… i Don Casimiro que va dir que aprendria valencià.)

Joan Miquel Martínez Joan Miquel Martínez (139 Posts)

President del Consell Directiu de Democràcia Castelló


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com