En guerra i en la Luna

joan miquel martinez democràcia castelló

És un secret a crits que Rússia (anticomunista des de fa més d’un quart de segle) sembla que “generosament” subvenciona la ultradreta francesa (la puixant Le Pen pel Francexit), holandesa (també fundador de la UE), la Pegida alemanya… No endebades Putin és conegut com a carnisser contra els civils de Txetxènia, i és públic que no professe la religió musulmana.

Guerra mentre llegiu, per tercera vegada en deu mesos, a l’Alt Karabakh, que és un territori també al Caucas d’història i població armènia (cristians peculiars i tradicionalment molt castigats) però oficialment d’Azerbaidjan (sobretot musulmans i dels menys intolerants), part del Türksoy… Europeus occidentals en general paren poca atenció a este racó d’Europà oriental, polvorí causant de la primera Guerra Mundial; i Espanya en particular ignora quasi absolutament i inconscientment que l’ací desconegudíssim Türksoy és una realitat ben viva, i comprén des de la Gagaúsia fronterera amb Romania fins Xina.

També es recalca ací poc que Trump és més vell que Reagan, i que en uns dies ja ha desmuntat el grapadet de polítiques socials d’Obama. Personalment em sobtava que, amb F.Glz de President, els seus afins criticaven a tothora Reagen per vell, i en contrast els mitjans de comunicació ara no subratllen ni el seu sionisme extrem (ho dic jo que crec que Israel té dret a no ser esborrat del mapa), sinó sobretot el critiquen per oposar-se als immigrants il·legals. Com si els ultres dels capitalisme salvatge no estigueren amb Trump enriquint-se encara més descaradament.

…Mentrestant ací esta setmana discutixen per un poliesportiu murcià, per 45 milionets d’euros per l’impossible Rodalies Castelló-Vinaròs-Tortosa… 28 dels 29 membres de la UE s’han declarat partidaris del Corredor Mediterrani, però el Gobierno de España s’entesta en la via morta del (bellíssim) Canfranc. Ja ho va dir aquell President madrileny a “El Mundo”: els valencians no han de mirar al nord, sinó a “la capital” de la Meseta.

Quants espanyols saben que de Madrid a Girona hi ha més quilòmetres que de Ginebra a Girona? I no ho dic pel ja no presumpte lladre gendre, resident a esta cara ciutat amb la seua enamorada llicenciada, gran rebombori d’esta setmana. El seu germà Felipe pronunciant discursos en barçaluní fluid, el socialista Puig a Cevisama parlant castellà i el popular Moliner en valencià… i 10.000 investigadors/es espanyols/es perdran des d’esta setmana els seus contractes d’obra i servici, a patir contractes de pràctiques, perdent sou, dret a indemnització, sanitat internacional… I+D tocada i enfonsada.

Algú recorda la milionada gastada per Aznar i Pujol en la central de fusió catalana? Ara no pensen en la Lluna, no, pensen en 40.000.000 d’anys llum: multipliquen per 300.000 qm/segon. En té raó Herrera en la COPE: “Para pasar un fin de semana, me pilla retirado”, llunyíssim.

Pa i circ. Esta setmana l’informe de Brussel·les ha repetit que la recuperació de l’economia espanyola empobrix la població espanyola, amb contractes que estan apujant la pobresa… Però sempre ens quedaran els bous: esta setmana anava en portada el fet que només 7 pobles de Castelló no compten amb festes taurines: ¡Viva la Fiesta Nacional!

Joan Miquel Martínez Joan Miquel Martínez (139 Posts)

President del Consell Directiu de Democràcia Castelló


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com