EUPV pregunta a Brussel·les qui pagarà les dessaladores de Moncofa i Cabanes-Orpesa

marina albiol eupv

La portaveu d’Esquerra Unida a Brussel·les Marina Albiol ha presentat una pregunta a la Comissió Europea per conèixer quina administració hauria de retornar els 35 milions d’euros del cost de les dessaladores de Moncofa i Cabanes-Orpesa, dos projectes que al seu moment ja van trobar una forta oposició per part d’EUPV en tractar-se d’infrastructures “creades únicament per donar servei a les promocions urbanístiques projectades abans de l’esclafit de la bombolla immobiliària, i que mai han estat necessàries per a la zona. Al contrari: a aquestes comarques no hi ha problemes de subministrament ni de reg, tal com anunciàvem quan es posava en marxa la construcció de les dessaladores, i ara hi ha una inversió desmesurada, cap ajuntament reclama aigua, i d’ací a sis mesos expira el termini per a què es posen en marxa les dues plantes; i tot apunta a que s’hauran de retornar els diners de la inversió a Europa”.

Albiol formularà a la Comissió precisament la pregunta sobre quina administració serà la responsable del reabonament: “El que volem saber és si serà el Govern central o l’autonòmic, o els ajuntaments que van signar en el seu moment el conveni per al seu abastiment, els que hagen de retornar els fons. En qualsevol cas ens semblaria impresentable, ja que haver de pagar amb diners públics els disbarats de governs que només buscaven el benefici dels seus amics suposa una gran injustícia. Ara bé, si som les valencianes i valencians les que hem d’assumir la factura, com va ocórrer amb la sanció pel falsejament del dèficit en la sanitat pública, ens semblaria una autèntica provocació: a més de ser el territori autonòmic amb el pitjor finançament, el govern ens castiga amb factures provocades per les decisions lamentables de governants que ja són història, siguen del PP o del PSOE. És totalment injust que pague la ciutadania els excessos i abusos d’aquesta gent”.

A banda de preguntar per quina administració haurà de pagar la factura, la portaveu d’EU a l’Eurocambra inquirirà també sobre si la Comissió Europea té previst iniciar algun tipus d’investigació per esclarir per què al País Valencià tants fons europeus han anat a parar a projectes il·legals o inútils: “Tenim una llista d’assumptes vergonyosos que han de retre comptes amb la UE que comença a ser massa llarga: l’esmentat falsejament del cost de la sanitat, les ajudes als clubs de futbol, la Ciudad de la Luz… Creiem que la Comissió Europea hauria d’exercir un major control sobre les inversions, i demanar responsabilitats a aquells que van impulsar aquestes dessaladores innecessàries”.

Redacción Redacción (31560 Posts)

Publicación de notas de prensa y otros contenidos generados por terceras personas


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com