Esquerra Unida demanarà la condemna a la persecució dels col·lectius LGTBI

La portaveu municipal d’Esquerra Unida a l’Ajuntament de Castelló ha anunciat la presentació per part del seu grup d’una iniciativa contra la persecució als col·lectius LGTBI a tot el món: “Segons l’Organització de les Nacions Unides , un total de 76 estats al món compten amb legislacions que criminalitzen les relacions entre persones del mateix sexe i establixen mesures de discriminació basant-se en la seua orientació sexual o identitat de gènere. Considerem que aquestes qüestions no haurien de tindre cap recolzament a cap part del món, i es per això que demanem el recolzament de tot el consistori davant el drama que viuen milions de persones a tot el món”.

La regidora va voler fer referència així als dos últims casos més notables de persecució de persones LGTBI: “Uganda és l’últim dels països que s’ha unit a l’onada LGTBIfóbica que està tenint lloc en gran part de les regions del món, ja que a aquest país les condemnes al col·lectiu LGTBI poden arribar a penes de fins a 14 anys de presó i fins i tot a la cadena perpètua si el delicte es considera agreujat. Però, no podem oblidar que poc abans va ser Rússia , amb la seua Llei d’antipropaganda homosexual, que ha suposat la persecució social dels i les lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals, condemnant-los a la criminalització i la marginalitat”.

Per aquests motius, Carmen Carreras va voler incidir en el que es demana amb aquesta iniciativa: “El que demanem d’aquest consistori és la condemna a qualsevol tipus de persecució a Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals, així com el compromís amb la no discriminació per raons d’orientació sexual i d’identitat de gènere. Però, volem anar un pas més enllà, de forma que des del nostre Ajuntament s’inste a totes les administracions públiques a no donar ajuda exterior a aquells països que vulneren aquest compromís amb el drets humans i, de la mateixa manera, que l’estat promoga l’adopció per part d’aquests països de legislacions que impedisquen la discriminació per raó de sexe o identitat de genere. Al segle XXI, tenim l’obligació de donar el nostre suport a totes aquestes persones que pateixen la criminalització social per voler viure una vida sexual i afectiva plena”

Redacción Redacción (31560 Posts)

Publicación de notas de prensa y otros contenidos generados por terceras personas


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com