“Ha llegado el lobo”

joan miquel martinez democràcia castelló

54 dies: esta és la durada mitjana del contractes ara, quan segons la propaganda oficial l’economia espanyola va “viento en popa”, amb petroli barat, canvi favorable de la moneda, 75 milions de turistes estrangers (ja parlarem de la creixent explotació en sectors puixants)… Almenys puc dir 54 dies “de merda”?

Més dades contra l’optimisme irresponsable: augmenten els/les parats/parades fins i tot este mes, després d’anys de reducció. Quasi 6 milions de treballadors/es (prop del quaranta per cent dels cotitzants damunt minvants) cobren al mes 655€ o menys, veritat negada per la no-cessada Ministra de “Treball” i Seguretat Social. Ara el Govern del PP repetix que crearà “millones” de llocs de treball (contractes de merda), il·lusió que contrasta amb el fet que este Govern buidarà del tot la Caixa per a les pensions l’any a punt d’entrar… Dades, no opinions.

Esta setmana les públiques RNE1 i Radio5 alhora entrevisten en prime time Vega de Seoane, President del Círculo de Empresarios. Valore que este Govern del PP haja quadrat en part els comptes públics gràcies a l’esforç empresarial, i els reconec que paguen anticipadament impostos de l’any pròxim. Però més transcendent és que insistix en el fet que les pensions s’acaben. Hi diu: “Que viene el lobo… Ha llegado el lobo”.

Rematant: Mario Draghi, President del Banc Central Europeu, acaba de declarar que Espanya té un problema de competitivitat (cobrar menys treballant més), de productivitat… Porten ja al dia la seua faena almenys els Jutjats? Els qui vam viure la Transició recordem slògans de llavors, sobre l’estalvi energètic (“Aunque Vd puede pagarlo España no puede”), sobre la Justícia: “Por fin seremos una Democracia, por fin funcionará la Justicia, porque la Justicia lenta no es justicia”…

Però els valencians contents: seguirem sent l’única Comunitat pobra i alhora contribuïdora. Sí, i les Falles per fi són Patrimoni Immaterial de la Humanitat! El ioga potser, però les (per a mi enginyoses) Falles són materials, damunt inflamables.

I més “alegries”: TVE informa que “El Foro de Andorra (”II Fòrum Pirineus” on participa destacadament la vídua del finat Governador del Banc d’Espanya) evidencia la buena salud del español (en singular)… pero tiene como reto competir con el inglés en el mundo de internet y los negocios”. Parlant clar: per als assumptes seriosos el castellà no val. Per cert, per molt que Andorra la Vella ara siga “Capital Iberoamericana (i Gibraltar?) de la Cultura”, este idioma no és oficial al País dels Pirineus. En canvi TVE no diu ni mitja paraula de l’informe que mostra que el valencià ha perdut més de 10 punts en ús social, amb assignatures pendents en bancs i grans superfícies comercials: ja llegirem els rètols d’EstePar-k.

Com a europeista seguisc esperançat: esta setmana ens ha visitat el President de la Comissió Juncker… El Govern murcià estudia ara com afectarà el Brexit als seus 23.000 britànics empadradonats;  a la nostra Generalitat (pels milers del nord de Castelló i del sud d’Alacant) algú en fa res?… Els racionals nòrdics d’Hèlsinki rebutgen definitivament gastar ni un euro en crear cap més Museu Guggenheim.

Ací seguim infrafinançats/espoliats, sense cap televisió en l’oficialment denominada “llengua pròpia” i també oficial. Amb mobilitzacions contra l’AP-7, per la P de pagament fins 2.020, i ja mig anuncien que poden allargar la concessió als potentats de La Caixa… Ni tan sols l’ascendent Soraya Sáenz de Santamaría vol entendre què significa l’1,18% de l’IDEF enfront de l’imposat 0,6% (València encara pitjor); ni l’absència del Principat al pròxim Aplec de Presidents Autonòmics: 4 contribuïdors contra 11 és discussió perduda.

Perdut del tot, escolte este divendres el nostre Regidor romanés de Ciudadanos dient (no contra per ex.la precarietat laboral sinó): “no integración, convivencia… de las dos lenguas”, incloent-hi la seua estrangera. DeCs no som xenòfobs, ni discutim de les dos llengües ací oficials… Ai, Visca Hèlsinki!

Joan Miquel Martínez Joan Miquel Martínez (139 Posts)

President del Consell Directiu de Democràcia Castelló


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com