Heblemos de lo nuestro vs Eres mía

joan miquel martinez democràcia castelló

Dilluns 22 TVE repetidament mostra Cibeles “ante treinta mil madridistas”, amb jugadors cridant “Piqué cabrón” (no sóc culé ni admirador de cap futbolista milmilionari en pts), i almenys una gran rojigualda franquista dalt de l’escenari, sense cap rubor ni rebuig.

Fa temps, el democràticament elegit Carles Puigdemont (“Carlos” per al catalanoparlant locutor de la ràdio episcopal) demanà defensar el dret d’autodeterminació al Senat, “Cámara de Representación Territorial”: el Gobierno de España va dir-li NO; ara li oferix fer-lo al Congrés, on el castellà és llengua oficial única. El President Rajoy seguix parlant hui de “chantaje”, “amenaza”, “disparate”… i el màxim representant del Partit del Gobierno de España a Catalunya repetix que més que presó, els autodeterministes mereixen “una camisa de fuerza”.

Després d’almenys 10 anys d’avisos institucionals (el cordobés José Montilla fou el tercer President de la Generalitat andalús) alertant que la catalanofòbia augmenta l’independentisme, l’Ajuntament de Madrid autoritza que el 129é President català parle del dret a l’autodeterminació, amb rebuig local quasi total. “Estado nacional” és Uno y Mío.

Ara la Hisenda de Madrid traspassa (al remat de les butxaques de Vosté) uns milers de milionets d’euros a les Hisendes basques, i anuncien uns quants centenars de milions més en inversions a Canàries. Quan el PP ho fa “vertebra España”, quan el PSOE va fer el mateix és “ceder al chantaje”, “bajada de pantalones”…

I més quan esta setmana PP, PNB/EAJ i els dretans independentistes catalans han retallat drets i rebaixat salaris dels estibadors d’empreses privades. Repetisc: d’empreses privades; a penes en resten ja els farmacèutics fills de farmacèutics… i ara no en recorde cap més de privats. A part dels encara públics administratius/ves fills/es d’administratius/ves, els minvants sanitaris/àries fills/es de sanitaris/àries…

El fem per terra de l’aeroport d’Eivissa torna a mostrar que els/les treballadors/es de la neteja només són un “servici públic” quan exercixen el seu dret a fer vaga perquè porten 3 mesos sense cobrar. Tampoc no he vist ni en TVE ni en Antena3 més entrevistats que camioners afectats pels estibadors, Ministres, empresaris repetint el punt de vista del Govern Central… La definició de parcialitat.

Mentrestant la ràdio episcopal dedicava l’últim divendres 18 minuts parlant sobretot d’1 denuncia d’1 sindicat minoritari de professors/es contra “el adoctrinamiento de algunos libros de texto catalanes” (¿conserveu com jo “El parvulito” imprés per al curs 1977-78 “contra las hordas marxistas”?)… i després de 18 minuts dedica a una nova gran revelació de “la Púnica” 40 segons.

Ara opine: crec que a l’actual Govern Central l’ha interessat mostrar tant el procés intern del PSOE per difondre tant la seua “división” com per a no informar tant de partits que incomoden el bipartidisme instaurat en 1977.

Dada: en la província de Castelló han votat mil i escaig afiliats/des (1.028+429+178), i en som més de sis-cent mil empadronats/des.

(Algú l’importa que acaba d’esclatar una altra bomba en un hospital de Bangkok? Que només al més proper Iemen el còlera, mortal i puixant, afecta ja oficialment més de vint-i-tres mil persones?)

Joan Miquel Martínez Joan Miquel Martínez (135 Posts)

President del Consell Directiu de Democràcia Castelló


Un comentario en “Heblemos de lo nuestro vs Eres mía

  1. Bons comentaris i encertats. Sempre mirant cap un altre lloc, despistant-nos del temes principals.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com