L’Europa de Juncker

marina albiol eupv

Ahir a Estrasburg va tindre lloc el debat sobre l’estat de la Unió Europea, encapçalat per l’esperat discurs inicial del president de la Comissió Europea Jean Claude Juncker. Com a valenciana he assistit a aquest discurs amb un sentiment de tristor que s’ha anat tornant d’indignació. Jean Claude Juncker idealitza una Europa de fronteres tancades, de criminalització dels migrants, de supremacia dels grans mercats i d’imposició de pactes d’estabilitat econòmica que impedeixen les polítiques socials. Juncker ensalza, per tant, les polítiques que originen els problemes que patim.

No és possible parlar de l’Europa social i alhora impulsar un model que aspira a imposar tractats com el CETA amb Canadà, fets a mida de les grans multinacionals per esclafar les pimes, la nostra indústria tradicional o la nostra agricultura i ramaderia. No podem fer costat a polítiques de persecució criminal a les persones que fugen de les guerres, i alhora impulsar també les polítiques que promouen i financen la venda d’armes a estats que generen els conflictes. Indigna escoltar parlar al president de la Comissió de la lluita contra l’evasió d’impostos, quan ell mateix apareix als Luxleaks manté com a comissari a Arias Cañete, vinculat als papers de Panamà.

Les valencianes necessitem una Europa que defense les nostres xicotetes i mitjanes empreses, el model productiu de les nostres indústries tradicionals, el nostre camp. Les valencianes no només volem exercir la nostra solidaritat, sinó que Europa sencera siga territori solidari amb aquells que pateixen les conseqüències de les guerres que els nostres governs han instigat. Les valencianes ens oposem a que se’ns imposen retallades i multes com a conseqüència de polítiques impresentables dels governs de dreta i en cap cas per culpa de la ciutadania. I sobretot: de corrupció, evasió fiscal i confusió entre interessos públics i privats, estem més que fartes.

Hem escoltat una Comissió Europea que ens imposa multes i retallades als serveis bàsics, que criminalitza la solidaritat i que dificulta la supervivència de la nostra economia de proximitat. Juncker, recolzat i aplaudit pel PP i el PSOE Europeus, representa unes institucions europees contra les valencianes i els valencians. Necessitem una altra Europa; la nostra.

Marina Albiol Guzmán. Portaveu d’EU al Parlament Europeu

Redacción Redacción (31562 Posts)

Publicación de notas de prensa y otros contenidos generados por terceras personas


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com