58 oliveres de la Jana formaran part del catàleg d’arbres monumentals i singulars

olivo la jana

La Consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha anunciat la incorporació de 95 oliveres al Catàleg d’Arbres Monumentals i Singulars de la Comunitat Valenciana, dels quals 58 es troben a la Jana.

Àlex Vilanova, portaveu de l’equip de govern, s’ha mostrat molt satisfet per aquesta notícia: “Portem tota la legislatura treballant en este tema, perquè considerem que les oliveres monumentals són un gran patrimoni cultural i mediambiental i esta catalogació és el primer pas per posar en valor el nostre terme municipal”. Aquesta nova catalogació ha sigut possible gràcies al treball conjunt de la Conselleria i l’Ajuntament de la Jana, un projecte per al desenvolupament rural del poble que repercutirà en un benefici mediambiental, però al mateix temps turístic i de rendibilitat agrària.

“En el pressupost de 2017 anem a preparar un nou projecte on tots estos arbres monumentals puguen ser visitats i al mateix temps estem treballant en diferents rutes de senderisme i cicloturisme, basades en el turisme sostenible. També tenim pensat per al futur introduir l’oleoturisme en el nostre poble i fer-lo compatible amb la conservació d’estos arbres, ja que considerem que els llauradors que els cuiden han de rebre una compensació econòmica per eixa faena “, ha conclòs Àlex Vilanova.

Redacción Redacción (31560 Posts)

Publicación de notas de prensa y otros contenidos generados por terceras personas


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com