Plaga de cotorres

joan miquel martinez democràcia castelló

Seguint amb la meua línia políticament incòmoda de la setmana passada: Puc preguntar si sóc l‘únic (i sóc de Lletres) que veu que gastem diners controlant la població de coloms (amb arròs plat tradicional), però davant les boniques cotorres (ací invasores fora de gàbies, sense depredadors, i que damunt mengen tots els ous de les aus autòctones), no se’n fa res? Ni al Parc Ribalta ni a Penyeta ni… (Al final enyoraré els escarabats no-americans.)

Puc preguntar si els “privilegiados” estibadors –els dos-cents de Castelló caben en 4 autobusos- que cobren tantíssim i fins i tot els acusen d’heretar el lloc de treball… de ser veritat, serien rars en este país de jutges fills de jutges, infermers/es fills d’infermeres, policies fills de policies, administratius/ves fills/es d’administratius/ves…?

Puc preguntar perquè tanta solidaritat pels refugiats/des d’Irak, Síria i Afganistan (tots som fills de Déu y herederos de Su Gloria)… però a penes ix a la premsa esta setmana que l’oficialment “amigo” Règim de Marroc (que seguix torturant també sahrauins/es sovint amb DNI espanyol) condemnarà ara dos hòmens per besar-se en una foto a tres anys de presó marroquina pel Delicte d’Homosexualitat? Un bes és sexe?

Puc ser escoltat dient que “Dignificar l’accés a l’Hospital General” com anuncien esta setmana no és gastar més i més diners (nostres) en plantetes boniquetes i asfalt sobre horts en un nou vial? Constructivament: Dignificar l’accés és poder arribar-hi, no haver de buscar aparcament cada vegada més i més lluny per culpa d’obres tan boniques… com entorpidores.

Ara seré també positiu:

Felicite l’espiscopal COPE per anunciar dilluns la sentència del Cas Nóos, èxit periodístic… embrutat pels continus insults (als podemites “chusma, turba, barriobajeros…” només esta setmana), objectivament anticristians, èticament autodesqualificants. Felicite Paco Marhuenda per dir este divendres en A3 que hui l’OTAN és una “chorrada”. (Reconec que vaig entrar en shock quan la setmana passada, entrevistant aturats, A3 emetia “Viva la Revolución” de rockers antisistema.)

Felicite l’Alcaldessa malgrat tot i àdhuc Carmena, per tractar el finançament. Felicite el portaveu Macián del PP per denunciar (èticament, perquè els estesos  “dedazos” són legals) el nou Director de Planificació Econòmica que rebutjà ser Regidor i ara accepta cobrar més (diners de Vosté) que el Presidente del Gobierno.

Felicite els partits “de siempre” i algun sindicat “independiente” per no dissimular a penes el seu antivalencianisme, per denunciar (com la personalment encantadora Bonig) el massa benintencionat Decret de Plurilingüisme: en comptes d’ocupar-se per exemple d’un professor cinquantí monolingüe (admirem professors/es d’Universitat i Primària pero també d’adolescents rebels) que hauria d’explicar matemàtiques en anglés, tornen al victimisme escrivint-ne “discrimina al castellano”, “Por la IGUALDAD (majúscules seues) de ambas lenguas”, com si alumnes, professorat, policies, jutges, depenents de botigues i el 100% dels empadronats saberen llegir i escriure valencià ignorant el castellà… llengua que personalment parle en cercles reduïts (paque mese entienda) “no muy amplios”.

Felicite els centenars d’empresaris sobretot valencians i catalans per l’aplec d’esta setmana a favor de l’europeíssim Corredor ferroviari. De les autopistes de pagament DeCs ha recordat els accidents que s’hi haurien evitat i els guanys d’uns pocs, perllongats des de 2002. (Discrepe del mestre Montesinos quan afirme que l’anunciat corredor xinés per Itàlia deixa els “nostres” empresaris en ridícul per no ambicionar exportar a Xina, quan per exemple Xina no comprarà taronges d’ací mai.)

Però esta setmana es constatava que Espanya és l’Estat de la UE en què més creixen els xiquets de llars amb tots a l’atur… i que entre un sis i un onze per cent dels sense-sostre de les grans ciutats espanyoles tenen treball, amb sous de misèria, amb m de merda.

Sous per ser competitius… Per desemmascarar altres cotorres: (puc preguntar si) algú vol treballar, tant com fins ara i més, cobrant menys?

Joan Miquel Martínez Joan Miquel Martínez (141 Posts)

President del Consell Directiu de Democràcia Castelló


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com