“Primer les persones i els seus drets”

joan miquel martinez democràcia castelló

Dilluns arrencava amb totes les cadenes d’àmbit estatal parlant una altra vegada de Castelló: una altra vergonya, en concret per la gestió (espantosa) de l’Hospital Provincial, i encara més en concret de, per exemple, els 90.000€ pagats pel poble per a instal·lar-hi un pessebre nadalenc. “Denúncia política” en diu l’actual President de la Diputació.

Dada: amb eixos 15 milions de les antigues pts qualsevol immobiliària té hui pisos molt correctes; i per menys de la meitat podem comprar-ne dos, o més, si no ens importa pujar escales. El malbaratament de diners del poble és especialment sagnant en temps d’atur, i més recordant que fins no fa molt el muntaven voluntaris, per devoció.

Dimarts de matí l’insultant locutor de la cadena episcopal tornava a insistir en teories natalistes, és a dir, piramidals. Per este motiu molts “carques” (no sóc “progre”) critiquen molt l’actual sistema de pensions, de solidaritat intergeneracional; però cap mitjà no gosa rebatre’ls que, precisament, per a piràmide insostenible, la d’augmentar la població.

El President de la Confederació Europea de Sindicats (de CCOO i que amb UGT ha convocat la poc difosa manifestació de diumenge) acaba de recordar que (no ell) la UE calcula que, si ara les pensions són el 79% dels salaris en actiu, en 2050 seran només el 42%: més i més empobriment.

Estos anys de crisi han buidat la Caixa tant la despesa doble dels aturats (que no hi fiquen diners i damunt se’ls n’ha de traure), com el frau massiu dels contractadors en negre (neteja, geriatria també domiciliària…), com el de les hores extra regalades, com la poc comentada abaixada generalitzada dels salaris (ergo cotitzacions), espectacular a la quasi totalitat del sector privat: 33.000 milions menys a la Seguretat Social. Per no esmentar els 8.000 milions d’execcions fiscals als fons de pensions d’empresaris privats. Ni els 21.000 milions de bonificacions de quotes de la Seguretat Social a les patronals…

Patronals que esta setmana han sigut notícia a Castelló: a més de l’APEC la suspensió de pagaments de la CIERVAL… i encara hi ha qui defensa que els gestors privats són els bons.

Més dades d’esta setmana: 355.000 depenents amb dret a cobrar que cobren 0€; i els anys passen, amb discapacitat i sense ajut van morint.

Enfront d’estes sagnies, la no-cessada Ministra somrient (?) de Treball i Seguretat Social convoca els mitjans de comunicació, per a plantejar si tornem al fus horari britànic (novetat fa més de tres quarts de segle), i per a debatre si eixint del treball (qui en tinga damunt en jornada completa i tot com obliga la Llei) a les 18h conciliaríem vida laboral i familiar. Li done la raó: Si als Jutjats treballaren fins les sis (treball efectiu després de fitxar a les 9.59 ja esmorçats i deixant d’avançar la faena “només” 59 minuts per a dinar) hi hauria menys injustícia. Que conste que treballe al sector públic.

Però “Pau i Amor”: periodistes i Diputats sopen junts, i riuen. I he anat a la Pèrgola a la festeta de Castelló per la Llengua: hi hauríem cabut el quàdruple dels qui hi vam assitir. Dèficit fiscal intocat malgrat el nou “talante/espíritu dialogante” del Govern Central. Autopistes a rescatar (7 madrilenyes i 1’alacantina mostrada per Antena3) com els bancs, malgrat ser de condicions lleonines (“nul·les de ple dret”) des d’abans de construir-les. Ací aparcaments també buits a Almassora, Vila-real, La Vilavella, Benicàssim, Nules, Benicarló… Més llistes d’espera també per la pluja a l’antic Consultori del carrer Sant Vicent per afectades de càncer de mama…

Madrid i las Españas van bien” perquè “Democracia es cumplir las Leyes”, diuen en la COPE a María del Carmen Forcadell i María Inmaculada Colau: qui no s’ho crega, que vaja a Callosa de Segura, on Església i peperos seguixen la seua (sense més “excepció” que la de 1996) d’impedir complir l’actual Ley de Memoria Histórica retirant una creu antidemòcrata… a un Museu. Fins i tot tornen a assegurar-nos que l’AVE de Castelló només al sud arribarà l’any que ve.

Joan Miquel Martínez Joan Miquel Martínez (139 Posts)

President del Consell Directiu de Democràcia Castelló


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com