Problemes i no-problemes

joan miquel martinez democràcia castelló

No és problema l’esplanada del Mercat del Dilluns de 1983 a 2007 (ara és la solució com aparcament, recinte per paradetes, fires cerveseres, automobilístiques, circ, etc etc etc), ni la curva de Ferran el Catòlic… però el nostre Govern Municipal ara vol “solucionar-ho”.

Sí és problema “nacional español” que el Portaveu del “Pacte Nacional pel Referèndum” expose l’obvietat “Si no existira un problema el Gobierno de España no hauria encarregat a la Vicepresidenta (la que també deia que “cal trencar ous” i en canvi no la processaren) a solucionar-lo” (processant autodeterministes i monologant desqualificacions en l’Operación Diálogo)… mentre el 2F en prime time tot un ex Secretari General de les filocomunistes CCOO (des)qualifica impunement “la coña ésta del Derecho a Decidir”. (Sí, sí: “coña”, femení pejoratiu de malparlats.) Més fabricants d’independentistes: el President del Círculo de Empresarios afirmant que fugen de Catalunya “como de la peste”.

Problema també és, sociopolíticament, que la COPE acabara esta setmana la seua més difosa tertúlia generalitzant “Todos (los nacionalistas) son primos hermanos y están compinchados para negar la conspiración (antiindependentista)” per un presumpte finançament irregular de CDC… empresa el mateix dia que declarava la Regidora mà dreta de Barberà, quan tots/es hem escoltat la seua veua explicant-ho al seu fill; i la veu de l’Alcalde comptant bitllets “8,9,10,11, dos milions de peles”; i la veu del Ministro del Interior “compinchando” amb Autoritats per “afinar” acusacions falses…

Problema socioeconòmic gran és que ara tornem (1a persona plural de la nostra societat) a tindre més aturats/des i damunt menys cotitzants…

Mentrestant esta setmana els socialdemòcrates del PSOE presumixen inconscientment que “no passa res al Congrés de Diputats que el PSOE no vulga”, autoinculpant-se de l’actual descomposició social: brillants llicenciades sense la imprescindible estabilitat laboral ni per a tindre fills, amb cotitzacions i sous ridículs, sovint fins i tot en negre. (Al llicenciat del meu amic Francesc per fi li han oferit un contracte, legal i tot, i de 25hores, i li hi paguen!)

Al PSOE estan, a més, barallats amb ells mateixos, esquarterats entre territoris, discutint entre Patxi (al seu DNI Francisco Javier), Pedro (ara per Castelló) i Susana (que ara ni està)… La socialdemòcrata ERC esta setmana s’ha equiparat “com qualsevol altra Autonomia d’Espanya”, reconeixent que totes tenen dades fiscals dels contribuents. Ciudadanos (ara no socialdemòcrates sinó liberals) a meitat d’esta setmana també sorprén per la seua contundència contra la Presidenta del PP valencià Bonig (“no la apoyaremos ni en 125mil años”), vallera que alhora desqualifica els autonomistes de Compromís per “radicals”… En fi: DeCs som senzillament Demòcrates de Castelló, d’ideologies tan diverses com la gent d’ací, sempre en positiu per esta terra.

També esta setmana el Portaveu del PP al Congrés seguix acusant “rojos y separatistas” (ara ja els desqualifiquen de “la izquierda y los nacionalistas”) de populisme com Trump i d’alçar muros a Espanya… Fins i tot els portaveus podemites disposen d’uns quants mitjans per defendre’s i per atacar a qui creguen oportú.

Però quants mitjans de comunicació teniu al dial de la tele o de ràdio per escoltar els “nacionalistes”? Murs que separen? Però quants centralistes volen saber que el 20% de Catalunya és França? I ni tan sols la reivindiquen! Ignoren que per exemple Marroc (traint de nou la nostrada RASD) o els Estat Bàltics s’han compromés ja a reconéixer la República Catalana. Porte tota la vida escoltant al carrer proclames centralistes per a que “los catalanes” siguen tancats amb un Mur: pura i dura mentalitat “cuartelaria”, si no auschwitziana, almenys tan odiadores com la dels patrocinadors alemanys de Franco contra els jueus dels emmurallats ghettos de Polònia.

La gota que va vessar el got dels demòcrates ha estat abocada esta setmana per l’emissora episcopal: Carlos Herrera i companys entrevisten la mare d’un dels agressors de la llibreria catalana Blanquerna “Entraron (amb salutació feixista), hubo empujones (sense especificar l’agressor)…” en la línia disculpatòria de radioislam.org tractant precisament el camps nazis. “Los polacos y los judíos siempre estaban mintiendo…” no és llibertat d’expressió.

Per Humanitat: indigneu-vos teclejant “radioislam auschwitz”… El problema major és que pugen estos negacionistes. Com ja en va dir Eisenhower: “Graveu bé tot este (altre) camp d’extermini perquè ja voràs com hi haurà imbècils (adjectiu seu) que negaran que acò haja existit.”

Joan Miquel Martínez Joan Miquel Martínez (139 Posts)

President del Consell Directiu de Democràcia Castelló


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com