Repetisc: Paradís català

joan miquel martinez democràcia castelló

La Constitució diferencia entre “regions” i “nacionalitats” dins del Reino de España.

És públic i notori, també per a un monàrquic com jo, que almenys des de l’arribada dels Borbons a les Espanyes “Autonomia” és sinònim de Catalunya i Bascònia. Cal negar molt la realitat per afirmar, com afirma massa caverna mediàtica, que la Conferència de Presidents Autonòmics d’esta setmana ha sigut un “éxito”; este substantiu es emprat autocomplaentment tant pel Govern de Madrid com pel cirurgià de l’acudit que insistia haver operat “bé”… malgrat el detallet que el pacient havia tingut el mal gust de morir.

De Trump, telegràficament: tremole perquè deien 1)els contrapoders el moderaran: però hi ha majoria absoluta del seu partit a totes dos Cambres Legislatives, i el Tribunal Suprem nomenarà un afí contra l’actual empat de 4 conservadors i 4 progressistes; 2)la premsa allà té poder: abans de ser President donava la paraula a poquíssims periodistes no-afins, ara acaba d’anunciar que ni tan sols els hi convocarà. 3)molts confiaven que quan prendria possessió es moderaria: hi ha fet un míting, dur, i fins i tot l’acabà alçant la mà irat. 4)si per casualitat fos destituït, la “puntilla”: remata el fet que el seu Vicepresident Mike Pence és més ultradretà encara.

Que el Nostre Senyor ens pille confessats. El pitjor que pot passar-te en este vida és tindre raó, perquè molts rarament baixen del burro, i el mal ambient no desapareix; el contrari passa quan t’equivoques, perquè aprens dades que ignoraves i damunt l’altre queda satisfet.

En general, com més m’informe més m’escandalitze: fa mesos publicava que l’ultra Trump podia guanyar, i que hi ha un grupúscul d’independentistes que es plantegen convertir Catalunya en un Paradís Fiscal si foren expulsats de la Unió Europea… com acaba de fer també Malta. Esta setmana la Premier britànica ha tret este as de la màniga, abans de negociar l’eixida del Regne Unit de la UE, més que Catalunya intentant fer via fora del Reino de España.

Este humil President de DeCs té clar que el millor contra la independència és un referèndum d’autodeterminació de Catalunya, València i Balears alhora; i Autonomia només per a les Comunitats que vulguen pagar-se-la. I pel que fa a UK: que Brussel·les li deixe clar que no té dret a ser tractat amb les avantatges que gaudixen les poc poblades Noruega i Suïssa… perquè damunt Noruega i Suïssa no van marxar de la UE. És més: racionalment la mediterrània Albània o la majoritàriament europeista Ucraïna tenen almenys tant (o més) dret a gaudir d’avantatges europeistes que no el Regne britànic, que sí ha votat contra la UE.

Però este humil President de DeCs no és President del Consell Europeu ni tan sols Ministre alemany d’Exteriors ni… No és que aspire a cap d’estos càrrecs, sóc realista; és que és contrari al progrés humà que la Racionalitat siga tan escassa ací, allà i allèn de les mars.

Damunt: esta setmana gelada el nostre Govern Municipal anuncia, coincidint amb la madrilenya FITUR, que ens gastaran més milers d’euros per “ampliar la temporada de playas de abril a septiembre”, com si en maig ara estiguera prohibit anar-hi; com si este temporal no ens les haguera llevades i fos gratis recuperar-les; com si l’Ajuntament poguera aconseguir el sol estiuenc en abril.

De moment anuncien que també gastaran milionades fent obres fins Vila-real a l’antiga 340, encara amb vil·les modernistes, arbres centenaris… “Virgencita, casi que lo dejen como está”: me fan poreta. Seguirem amatents als seus anuncis.

Joan Miquel Martínez Joan Miquel Martínez (136 Posts)

President del Consell Directiu de Democràcia Castelló


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com