S’acaba el pa, no el circ

joan miquel martinez democràcia castelló

No m’agrada criticar. Perquè DeCs és caracteritza precisament per les seues propostes raonables i constructives…

Però tota regla té la seua excepció. Personalment confesse que un dels meus molts defectes és que la Ministra Báñez m’esgota la racionalitat. Perquè bat tots els rècords de provocació, supèrbia, autodeificació, de menysprear realitats, de riure davant el dolor personal i familiar del proïsme, dels seus compatriotes, riu davant periodistes presumint de graciosa per no respondre’ls, tortura les xifres per no acceptar res dels adversaris polítics, mai…

Crec que el pitjor que pots fer en esta vida és no distingir entre tindre gràcia i creure’t que tens gràcia.

I té mèrit sobreeixir en el Govern Central: a més d’haver premiat Rajoy les mentides d’Ana Pastor de l’AVE fins Castelló, l’actual Ministre de l’Interior va dir el que va dir per a fabricar proves falses contra adversaris polítics, i no sols no dimitix i parla del seu àngel, sinó que damunt creu que pot donar lliçons de Democràcia. El d’Assumptes Exteriors és precisament (cal ser maldrestre) el triat pel Govern de Madrid per a tractar per sistema que Catalunya no siga Assumpte Exterior. El d’Hisenda ofega l’Autonomia valenciana amb quasi un bilió de les antigues pts que (cada any) li paguem i invertix lluny d’ací. Etc etc etc.

Churchill parlava d’amics, adversaris, enemics, enemics acèrrims i companys de partit… El PSOE porta ja quasi un any pegant voltes i voltes i voltes, fent pràcticament la campanya al PP i a Podemos.

El PSOE diu que per fi ha triat entre que li peguen un tir (permetre el dret a l’autodeterminació exigida per Podemos), o rebre “una somanta ‘palos” amb una vara verda (permetre terceres elecciones en què seguirà perdent més i més escons), o fer de sac de boxa a dos campions dels welter, Mariano i, per a més inri, l’homònim del fundador de 1879; en fi: permetre que governe el partit de tantíssimes trames de corrupció, encara presidit també pel pare de la nòvia que va fer esperar a l’amnèsic Agag i, contra tot protocol, al Rei.

Ciudadanos calladets, perquè també van enfonsant-se en intenció de vot.

PP, el seu partit matriu, seguix parlant de Grosse Koalition, com si no estiguéssem al sud dels Pirineus, creent-se generós per no exigir al PSOE res per abstindre’s, com si pogués manar a Diputats d’altres partits. Però si encara mantenen que perdre 170 a 180 al Congrés és guanyar!

De Podemos, este cap de setmana s’ha fet públic que els errejonistes pactites queden marginats (començant per Madrid “com és natural”) perquè els oficialistes pablistes pacten amb els anticapitalistes d’Espinar fill, que confessa haver trencat amb son pare…

Com pot Doña Fátima traure pit sent ara Espanya campiona i subcampiona continental d’atur, d’atur juvenil, de pobresa, de pobresa infantil, de desigualtat, de malnutrició…?

Veig per TVE2 “El cazador de cerebros”, on un “emprenedor” (com si molts pagaren impostos ací) resident als EUA, que acaba de guanyar 30 milions de dòlars, afirma que no cal dramatitzar perquè t’arruines: hi ha frases que fan mal socialment i sobretot humanament. Per TVE1 (el meu admirat) Manolo Escobar. Per l’episcopal 13tv “Lo que el viento se llevó”. Per Neox anuncien lluita lliure. Per Mega “Duck Dinasty” un caçador d’ànecs dient que la felicitat és matar animals…

El panorama és esfereïdor. Quina casualitat: Quan precisament es fa públic que ens queden 14 meses de Caixa de Pensions de la Seguretat Social (l’espanyola, perquè deien que la d’una Catalunya independentizada no les garantiria), l’Estat sembla traure el “Comodín del público”: torneu a discutir de bous.

Panem et circensis. Se’ns acaba el pa dels jubilats, no la “Fiesta Nacional”.

Joan Miquel Martínez Joan Miquel Martínez (139 Posts)

President del Consell Directiu de Democràcia Castelló


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com