Sense paraules

joan miquel martinez democràcia castelló

“Silencio” és una més que recomanable pel·lícula, doblada al castellà ara als cinemes de Quadra Salera i Grau, que aprofundix en les majors profunditats humanes: Més enllà del Mal col·lateral de desitjar el Martiri per la Fe, perquè condemnem algú a ser botxí, damunt a voltes hi ha sacrificis majors que donar la vida… (Ai, Senyor, me faig vell!)

La fi no justifica moralment els mitjans… Quant es pot recaragolar la veritat per una “bona” causa? Existix allò objectivament “bo”? No desvele res del film, convide a la reflexió més humana. Al nivell de per exemple la magistral “Amén” de Costa Gavras, són escasses les pelis recomanables tant per a creients com per ateus i àdhuc apòstates… corrent racional abonat este dijous a la SER pel Portaveu econòmic Episcopal: preguntat per l’oposició del PP a fiscalitzar els diners públics de l’Església Catòlica, repetix una i una altra vegada “La Iglesia (seua i meua) no tiene inconveniente en cumplir la Ley”.

Ha de constatar-s’hi que esta frase és menys pro-Sistema que el “Crec (tinc fe) en la Justícia” del presumte lladre Pujol. Tots els qui s’acullen a antisocials amnisties fiscals “no tenen inconvenient” a… aprofitar-se de la Llei. També fa poc el conspicu Mtz.Pujalte, preguntat si li semblava “moral” cobrar milers d’euros per “asesorar oralmente en dos cafés al mes”, va respondre “Es legal”. A més a més, remarque la torpesa de l’entrevistadora per no repreguntar al Portaveu Episcopal per l’avortament Legal, per les immorals immatriculacions des d’Aznar, pels capellans trabucaires del segle XX, per l’encara no rebutjada col·laboració dels (63-6) Bisbes en suport de l’antidemocràtic colp armat de 1936, per Federico, pels pederastes fins Francesco, per…

És èxit de la caverna mediàtica estigmatitzar per criminal “la izquierda” (sense diferenciar tímids socialdemòcrates d’Stalin, o trotskistes d’anarquistes, khemers camboians, ecologistes…) però poquíssims mitjans de comunicació recorden l’obvietat que el Cristianisme també compta amb crims contra la Humanitat, massius: des de la lliberticida iconoclàstia (encara vigent “si -els- ofende”) a l’expansionisme àdhuc manu militari també amb la criminal Inquisició (vigent fins fa a penes cent i escaig anys) fins el bestial salt enrere en el benestar de la Civilització occidental des del segle IV, a pràcticament la Llum de la Raó setcentista, vuitcentista… i a Espanya fins 1931. I quasi cap demòcrata ho tira igualment en cara als cristians, com fa la“caverna mediàtica” desqualificant “la izquierda” cada dia.

Més que cristià i espanyol personalment sóc demòcrata i europeu, i a Espanya manquen dretans empresonats per antifeixistes com l’alemany Adenauer, l’austríac després italià De Gasperi, la francesa Simone Veil… Sense alçar tota la mà, encara, el ditet amenaçant de l’ultra Trump recorda el que els islamistes van tallar al fill del dictador Gaddafi.

Notícies d’esta setmana poc difoses a l’encara poc europea Espanya: les noves converses de l’ONU, UE i l’antiga metròpoli contra la divisió de Xipre; la catastròfica tempesta Egon (com el successor de Honecker) des de Normandia; la diputada russa que ha llevat presó als mascles que peguen un colp de puny a l’esposa… L’autoritarisme seguix pujant també a les catòliques Polònia i Hongria, a l’encara laic Israel (el corrupte Primer Ministre indulta un assassí condemnat); a l’encara laica Turquia per la reforma de tres articles constitucionals que donaran ja poders quasi dictatorials al President…

Sí: mentre els també mediterranis sirians moren de fred a Europa i la molt poderosa, poc poblada, càlida i antidemocràtica Aràbia (visitada pel Rei d’Espanya per negocis privats) no n’admet ni 1 refugiat musulmà… ací la pública Radio Nacional de España debat el Dia Internacional de la Croqueta, i la nostra estudiosa Alcaldessa presumix que gastarà “un 120% más de presupuesto” estudiant “nichos de empleo”. Este humil president de DeCs no en té paraules.

Joan Miquel Martínez Joan Miquel Martínez (139 Posts)

President del Consell Directiu de Democràcia Castelló


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com