Tres caramelets

joan miquel martinez democràcia castelló

Veig per TVE xiques disfressades llampantment de Mags d’Orient portant ofrenes al Sant Pare en solemne Missa d’este 2017, seguint tradició europea… i escolte autoprestigiats tertulians de la “caverna” insistint, encara, en la “chuminada de Carmena” (sic) de la Cavalcada de Reis 2016 a “la capital”.

Ni una autocrítica al Govern del PP que, només véncer a les urnes a Zapatero, anava a traslladar tots els festius a dilluns (l’ultradretà del PSOE Leguina sent President Autonòmic també plantejà suprimir el festiu del 6 de gener), ni una autocrítica en les episcopals COPE i 13tv contra les disfresses a l’altar papal, ni als tertulians anti-“chuminada” (“De chumino”)… Per vergonya aliena vos remet que busqueu “chumino” al seu Diccionari. I ja ni comente les crítiques dretanes i d’ERC contra els fanalets amb estelada lluïts per particulars vigatans per quint any, perquè porte dècades sorprés que des de Miguel Primo de Rivera fins l’any passat ningú no criticava l’Himne espanyol monàrquic a la Processó de Diumenge de Resurrecció.

Sobre problemes més tangibles, informa RNE1 i RNE5 que l’últim any d’Obama els salaris dels estatunidencs seguixen pujant, com en 7 dels 8 anys del seu mandat anti-retalls. Recordem que el fet, obviat ací per certa premsa, que la crisi econòmica fou originada en 2008 per les polítiques del conservador Bush, i l’espanyola agreujada per l’esgotament de l’especulació del sòl dictaminada per Aznar López.

Molts critiquen que Trump reforçarà la seua frontera sud (com si les nostres tanques amb Marroc no foren triples), però ningú publica esta pregunta: Quants contractats espanyols criticarien que un Trump local forçara empreses espanyoles a obrir fàbriques ací i no al competitiu Tercer Món explotat? Per exemple manufactureres pesqueres i tarongeres espanyoles a Marroc, com ha fet el nou President USA amb Ford i General Motors a Mèxic.

També esta setmana escolte Urdaci (el condemnat de “cecé oó”) en l’espiscopal 13tv que “baja el paro en Cataluña y Andalucía” però “sube la preocupación por el futuro de las pensiones” …governant el PP. Informen també que en 2016 s’han signat a Espanya 20 milions de contractes… però amb només 0,5 milions de nous cotitzants a la Seguretat Social. Fins i tot trauen Tania (ex d’IU ex de Pablo de Podemos) preguntant allò que este humil President de DeCs porta anys escrivint: Com pagarem pensions amb sous i cotitzacions tan baixes?

Tot un matí Antena3 se n’ix per la tangent al seu estil: treballadors de bars sense llicència d’ocupació de vorera (“de la calle Jorge Juan” sense especificar de què capital) que perdran la faena per culpa de (“oh sorpresa!”)… “los rojos”, vull dir de Carmena.

Per acabar d’al·lucinar, canvie a la pública TVE1: experts sapientíssims discutint si hem de pagar amb els nostres impostos la mutilació genital masculina, perquè la Policía Nacional ha tornat a detindre un circumcidador cassolà una altra vegada, ara també a Múrcia.

Ai, els Reis Mags s’han tornat a enganyar; m’han dut massa regals, i no sóc tan bo. Ma mare me contava que en els duríssims anys quaranta els Reis van portar-li tres caramelets molt ben embolicadets, amb un llacet preciós… “Igualet” que als xiquets de hui.

Joan Miquel Martínez Joan Miquel Martínez (136 Posts)

President del Consell Directiu de Democràcia Castelló


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Política de comentarios:

Castellón Confidencial no se hace responsable de las opiniones vertidas en los comentarios. La responsabilidad legal de los comentarios vertidos corresponde a los autores de dichos comentarios. Este es un espacio para el debate. No hay moderación prevía en los comentarios, pero Castellón Confidencial se reserva el derecho a retirar comentarios irrespetuosos, ofensivos o inadecuados. Si envía un comentario, este sitio almacenará una entrada en un fichero de datos para poder mostrar su comentario a otros usuarios. Podrá ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición en lectores@castellonconfidencial.com